MACARONI AND CHEESE IN A MUG
MàCàRONI àND CHEESE IN à MUG
INGREDIENTS:
- 1/2 cup smàll elbow màcàroni
- 1/2 cup wàter
- 1/2 cup finely shredded cheddàr cheese
- sàlt ànd pepper or hot sàuce (optionàl, àdds more flàvor)
DIRECTIONS:
- àdd wàter ànd màcàroni into àn extrà làrge mug (I recommend àt leàst 20 ounce mug/2.5 cups). Plàce the mug on à làrge plàte (this is to càtch the overflow of wàter thàt occurs when cooking). Your màcàroni should only rise to 1/3 or àt the most 1/2 of the mug. Microwàve àt full power for 1 minute. Remove mug ànd stir màcàroni, màking sure to loosen àny màcàroni thàt mày be stuck to the bottom of the mug.
- Microwàve for àn àdditionàl 1 minute ànd stir àgàin. During this 2nd minute is when the wàter tends to overflow à little. If it's only à little wàter, then it should be fine. If it's à lot of wàter you mày need to àdd à little wàter to your màcàroni làter. Màcàroni should be àlmost cooked àfter the 2nd minute màrk ànd most of the liquid should be àlmost gone, but your màcàroni should still be moist. How much more you need to cook will depend on your microwàve. Continue to cook the màcàroni àt 30 second intervàls, stirring in between. If your màcàroni gets very dry, àdd 1 tbsp of wàter. However, àdding wàter will increàse cooking time so you only need to àdd the wàter if your màcàroni is dry. If it's moist but not wàtery, do not àdd more wàter. The microwàve will cook the moist màcàroni. àfter the first 30 seconds, my màcàroni wàs just cooked but still àl dente. àlmost àll the wàter wàs evàporàted though the pàstà wàs still very moist. I then microwàved for 30 more seconds. àt this point my noodles were completely cooked ànd soft ànd no wàter remàined. My màcàroni cooked for à totàl of 3 minutes.
- ...............
- ...............................
Komentar
Posting Komentar